perjantai 4. lokakuuta 2013

Lukunopeus

Tervepä terve taas sinne, missä sitten ikinä tätä luetkaan! :D

Ajattelin kirjoitella taas vähän ajatuksia ylös, tällä kertaa sellaisesta aiheesta kuin lukunopeudesta. Seurailen jonkin verran kirjablogeja, ja monenmoista lukutahtia on tullut vastaan, niistä jotka lukevat pari kirjaa kuussa niihin jotka lukevat kirjan päivässä. Eniten henkilökohtaisesti ihmetyttävät ihmiset, jotka lukevat helposti kirjan päivässä, ja parhaimmillaan sen seitsemän kirjaa viikossa. Huh! Ehdottomasti ihailen ihmisiä, jotka kykenevät sellaisiin suorituksiin. Ja olen ehkä vähän kateellinenkin, koska itse en sellaiseen koskaan kykenisi ;)

Luen kyllä päivittäin ainakin jonkin verran, hyvin harvoin tulee vastaan sellaisia päiviä, etten lukisi ollenkaan. Se kuitenkin vaihtelee, minkä verran luen päivässä... Ja osittain se tietysti riippuu siitäkin, kuinka hyvä ja 'koukuttava' kirja on kesken lukemisen. Nopein tällä hetkellä mieleen muistuva suoritukseni on 500 sivua kolmessa vuorokaudessa. (Kyseessä on muuten kirja, josta tulen lähipäivinä bloggaamaan!) Tuota kirjaa lukiessa tuli istuttua kirjastossa lukemassa, ja luin monta tuntia putkeen tekemättä välillä mitään muuta. Yleensä luen päivässä kuitenkin ehkä tunnin tai pari, joten en ihan sieltä lukijoiden intohimoisimmasta päästä ole.

Lisäksi en myöskään ole mikään erityisen nopea lukija. Itse asiassa olen aika hidas. Sen huomaa pelkästään siitäkin, että kun luen jonkun kaverin kanssa samaan aikaan vaikkapa lehtijuttua tai jonkun elokuvan tai kirjan takakannen tekstiä, menee mulla aina siinä enemmän aikaa. Lehteä lukiessa kaveri olisi yleensä aina kääntämässä sivua kun itselläni on vielä lukeminen kesken. Mulla on myös todettu lievä lukihäiriö, mikä osaltaan vaikuttaa tuohon lukunopeuteen. Tai tässä tapauksessa hitauteen :D Olen laskenut, että luen tunnissa suunnilleen 40 sivua.

Millaisia lukijoita te olette? Montako tuntia tulee luettua päivässä, tai montako sivua ehditte lukea tunnissa?

Lähipäivinä on tulossa arvostelua Astrid Lindgrenin Yksityisetsivä Kalle Blomkvist-kirjasta, sekä Ernest Clinen kirjasta Ready player one. Ehkäpä saan kirjoiteltua toisesta arvostelua jo huomenna :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti